Nødvendige dokumenter

Det å søke om eTA er jo veldig enkelt og tar faktisk veldig lite tid. Det er det som gjøre det så fint, man kan bruke all sin tid og energi på å planlegge reisen istedenfor å plages med visum søknader.

Selv om det er veldig enkelt å søke om eTA, så er det noen få ting du må huske på når du skal søke. Se under for de viktigste tingene å huske på når du søker. Så stiller du forbredt til din eventuelle søknadsprosess.


For å søke om og bekrefte eTA må du ha:

  • Gyldig pass
  • E-postadresse
  • Gjennomfør en nettbasert betaling

Det kan være greit å huske på at du kan kun søke om en person om gangen. Så hvis du tenker å søke for hele familien så må de søkes på hver for seg. For eksempel hvis man søker for en familie på tre personer må du fylle ut og sende skjemaet tre ganger.


Hvem trenger ikke eTA:

Du trenger ikke å søke om eTA hvis du er:

  • en kanadisk statsborger eller en dobbelt kanadisk statsborger,
  • en kanadisk fastboende,
  • eller en amerikansk statsborger. (Men lovlige fastboende i USA trenger en eTA hvis de reiser med fly.)

Etter at du har mottatt eTA:

Når søknaden er godkjent vil din nye eTA bli sendt til din e-postadresse. Din eTA er knyttet til passet du brukte i eTA-applikasjonen, så du trenger ikke skrive det ut eller oppbevare det på noe vis Du må bare presentere passet du brukte til å søke om eTA til flyselskapets ansatte hver gang du går ombord på et fly til Canada.

Din eTA tillater deg å besøke Canada i opptil seks måneder eller til den datoen som er foreskrevet av en grensetjenesteperson ved ankomst til Canada. Hvis du trenger å bli lenger i Canada, må du søke om å forlenge oppholdet ditt.

Når du først har en eTA, vil den være gyldig i fem år, eller til passet ditt utløper, avhengig av hva som kommer først.


Nyt turen

Så da når du har alle papirene i orden, og har skaffet deg eTA gjennom den enke nettbaserte søknadsvarianten, så kan du bare senke skuldrene og slappe helt av. Det eneste som gjenstår nå er å nyte turen. For Canada har virkelig mye å by på, så her har du masse å se frem til.

eTA er i boks, slapp av og kos deg på reisen din!

VisUM søknad for Canada